UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масові протести в Грузії: законопроєкт, який спричинив невдоволення – відкликають

Вчора з таким проханням до грузинської влади звернувся Європарламент.

Парламентська більшість партії «Грузинська мрія» відкликала вже ухвалений у першому читанні проєкт закону «Про прозорість іноземного впливу», що спричинив масові протести, повідомляє місцева редакція Радіо Свобода. 

Читайте також: Протести в Грузії проти закону "про іноагентів" і розгін демонстрантів: як минула ніч у Тбілісі (фото, відео)

В заяві чинної влади говориться про те, що "машина брехні змогла подати законопроект у негативному світлі та ввести в оману певну частину населення". Також ініціатори закону заявили, що на нього нібито було наклеєно "ярлик російського".

«Необхідно, щоб енергія кожного нашого співгромадянина витрачалася не на протистояння, але на розвиток країни в правильному напрямку. Враховуючи все вищесказане, як і кожен член суспільства «Ми прийняли рішення відкликати підтриманий нами законопроєкт без будь-яких застережень». ", - йдеться у заяві партії. 

Нагадаємо, вчора Європарламент звернувся до грузинської влади із закликом відкликати законопроєкт, який у народі отримав назву про "іноагентів".

Масові протести в Грузії, особливо в Тбілісі, почалися після першого читання парламентом законопроекту "Прозорість зовнішнього впливу". Законопроект зобов’язує неурядові організації та ЗМІ, більшість фінансування яких надходить з-за кордону, реєструватися як агенти іноземного впливу.

Читайте також: Саломе Зурабішвілі: за всіх часів грузинський народ заявляв про єдиний вибір - Європа

Нагадаємо як виглядали вчора вночі вулиці Тбілісі, переповнені протестувальниками та поліцією. Не обійшлося без зіткнень.