UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон відповів чи піде у відставку у разі програшу на позачергових парламентських виборах

Президент Франції заявив, що залишиться на посаді незалежно від результатів виборів

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не піде у відставку у разі програшу його партії на позачергових виборах до Національних зборів, які він розпустив своїм указом після програшу на виборах до Європейського парламенту. Піти у відставку вимагає ультраправа партія Марін Ле Пен «Національне об’єднання», яка стала переможцем європейських виборів у Франції та яка висунула вимогу розпустити парламент.  

«Не «Національне об’єднання» пише Конституцію і це не в дусі конституції. З інституціями усе зрозуміло, і з місцем президента, яким би не був результат», – сказав Макрон в інтерв’ю журналу Figaro, відповідаючи на запитання про можливу відставку, повідомляє BFMTV. 

«Я йду туди, щоб виграти!» – заявив Макрон про позачергові вибори до французького парламенту, які заплановані на 30 червня та 7 липня. 

Читайте також: Вибори у Франції: опитування вказує на потенційну перемогу ультраправих

Нагадаємо, «Національне об’єднання» Ле Пен «знищило» на виборах до Європарламенту партію Макрона «Відродження», набравши понад 30% голосів виборців, а президентська партія отримала близько 15%. 

Видання POLITICO зазначило, що за ідеальним сценарієм Макрона президентський табір виграє від міжусобиць крайніх сил. Але популярність ультраправих у Франції досягла історичного максимуму, а тому гамбіт Макрона може так само легко обернутися проти нього.