UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон не прийняв відставку французького премʼєр-міністра Атталя

Він просить його «забезпечити стабільність країни».

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Президент Франції Еммануель Макрон не прийняв відставку премʼєра країни Габріеля Атталя, про яку той оголосив після другого туру парламентських виборів. Французький лідер попросив його «поки що» залишитись на посаді глави уряду, повідомляє BFMTV з посиланням на заяву Єлисейського палацу.

Зазначається, що Макрон просить Атталя залишитися прем’єр-міністром «на даний момент», аби «забезпечити стабільність країни». Він також подякував главі уряду за європейську та парламентську виборчі кампанії, які той очолював.

Читайте також: Хто може стати наступним прем'єр-міністром Франції: жодна кандидатура не задовільнить усіх

Нагадаємо, 7 липня премʼєр Франції Габріель Атталь заявив, що йде у відставку. Це сталось після того, як відбувся другий тур парламентських виборів, на яких ультраправа партія Марін Лен Пен «Національне об’єднання» сенсаційно програла, адже їй довгий час прогнозували перемогу. Екзитполи свідчили, що перемогу здобула ліва партія «Новий народний фронт», на другому місці пропрезидентські сили.

Раніше Le Monde опублікувало офіційні результати виборів у Франції. Тепер «Новий народний фронт» має 182 місця у парламенті, коаліція Макрона — 168 місць, а партія Ле Пен — 143. Таким чином, жодна сила не отримала більшості, для якої необхідно 289 місць.