UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон анонсував передачу додаткового озброєння ЗСУ у “найближчі дні та тижні”

Президент Франції також засудив посилення ударів армії РФ по енергетичній інфраструктурі України.

Президент Франції Емманюель Макрон у вівторок під час розмови з українським колегою Володимиром Зеленським пообіцяв поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови президентів.

“Президент Республіки підтвердив рішучість Франції надавати всю необхідну підтримку, в довгостроковій перспективі і разом з усіма своїми партнерами, для перемоги над агресивною війною Росії”, – розповіли в Єлисейському палаці. 

Зазначається, що Макрон також розповів про нові поставки озброєння для ЗСУ, “які будуть здійснені найближчими днями та тижнями”. 

Читайте також: Франція б думала про відправку військ в Україну, якби Росія прорвала оборону ЗСУ і Київ попросив про це — Макрон

Президента Франції також рішуче засудив посилення ударів армії РФ по енергетичній інфраструктурі України, а також наступ у Харківській області.

Раніше Зеленський повідомив, що Макрон підтвердив свою участь у Саміті миру.

Нагадаємо, зараз серед союзників тривають палкі дискусії про ймовірну відправку в Україну в майбутньому військ НАТО. Деякі партнери погодилися, що про їх участь в бойових діях мови бути не може, втім, в нашій державі вони можуть займатися іншим, наприклад, посиленням ППО, розмінуванням або ж навчанням ЗСУ безпосередньо на місці. Остання пропозиція зацікавила українського президента Володимира Зеленського, який, всупереч цьому, заявив, що "французькі солдати можуть залишатися вдома", поки Україна тримається.