UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже половина німців вважає, що Україні слід дозволити бити по Росії західною зброєю

Опитування показало розбіжності як за географічною, так і за партійною ознаками.

49% громадян Німеччини вважають, що Україні слід дозволити використовувати західну зброю для нападу на бази в Росії з яких обстрілюють Україну. Про це свідчать дані опитування, проведеного  інститутом дослідження ринку та громадської думки Forsa для RTL Deutschland  у період з 31 травня по 3 червня.

44% дотримуються протилежної думки. При цьому, голоси німців розділилися на Сході та Заході: 52% західних німців виступають за те, щоб дозволити Україні використовувати західну зброю, а 62% східних німців відкидають цю можливість. 

Відмінності є і серед прихильників політичних партій: найчастіше за такий дозвіл виступають прихильники Зелених і FDP (по 70%), тоді як прихильники AfD та BSW, яку очолює колишня лідерка німецької Лівої партії Сара Вагенкнехт, виступають проти – 68% і 75% відповідно.

Соціологи опитали 1001 респондента. Статистична похибка становить плюс/мінус 3 відсоткові пункти.

Читайте також: Більше половини німців не схвалюють вступ України до ЄС — опитування

Проведене у лютому соцопитування свідчило, що лише третина німців вірить, що Україна все ще може виграти війну проти Росії. Тоді ж громадяни Німеччини висловлювалися проти надання Україні інноваційної далекобійної ракетної зброї – ракет Taurus.