UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенка заявив про ліквідацію напруженості на кордоні з Україною

Він доручив відвести війська на південних рубежах до місць постійної дислокації.

Формальний лідер Білорусі Аляксандр Лукашенка заявив про ліквідацію напруженості на кордоні з Україною та відвід білоруських військ від кордону. Про це Лукашенка заявив на нараді у суботу, 13 липня, інформує його пресслужба.

За словами Лукашенка, українці вивели із зони білорусько-українського кордону війська, які посилювали дії на кордоні. Лукашенко зазначив, "ускладнень з українцями немає".

Лідер Білорусі нагадав, що загострення сталося кілька тижнів, тому він був змушений активізувати війська на кордоні.

Читайте також: До Білорусі за кілька днів залетіли два «шахеди», запущені РФ по Україні – «Беларускі Гаюн»

"Ми ніякі не вороги для українців.... Нам треба швидше домовлятися. Я думаю, ми найближчим часом на зустрічі з Путіним подумаємо, як ми будемо діяти далі...", - зазначив Лукашенка.

Раніше Центр національного спротиву повідомив про те, що Білорусь готує нові провокації на кордоні з Україною. Очільник ГУ розвідки Міноборони Кирило Буданов зауважив, що ризик наступу російських військ з півночі зберігається. "Проблеми є, та мають тендецію до загострення", - повідомив він.

Водночас джерела ZN.UA у Міністерстві оборони повідомляють про те, що біля кордонів України не спостерігається серйозної концентрації сил ворога, здатних створити прорив на північних кордонах.