UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва планує обрати танки Leopard 2 для оснащення армії

Поки що тривають дискусії про майбутню бойову платформу.

Уряд Литви планує офіційно оформити намір придбати танки Leopard 2 для сухопутних військ. Про це напередодні заявив міністр оборони балтійської країни Арвідас Анушаускас, пише видання Defence News.

Міністерство національної оборони Латвії зупинилося на Leopard 2, оскільки саме німецький танк відповідає всім необхідним критеріям. Для оцінки кандидатів військові враховували вартість, витрати на технічне обслуговування, умови експлуатації, мобільність, безпеку, вогневу міць, захист, адаптованість і сумісність.

Читайте також: Литва схвалила план підтримки України на €200 млн

При цьому оборонне відомство поки що не розкриває ні вартість потенційного контракту, ні кількість танків. Більше того, міністр оборони Литви відмовився називати версію Leopard 2, який планується закуповувати. В той же час відомо, що конкурентами німецького танка були американський M1 Abrams і південнокорейський K2 Black Panther.

Навесні генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис заявив про необхідність у зміцненні боєздатності сухопутних військ Литви. Тоді йшлося про намір придбати до 54 танків, але чітких критеріїв та характеристик представлено не було.

Як відомо, під час навчань у Республіці Білорусь, “вагнерівці” шукають новобранців, які готові воювати проти Польщі та Литви.