UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва бачить зменшення кількості російських військ у Калінінграді через українську операцію у Курській області

Командувач литовської армії наголосив на важливості підтримки українців.

Командувач армією Литви Раймундас Вайкшнорас розповів, що через українську операцію у Курській області росіяни зменшили свої сухопутні сили у Калінінграді. Проте він наголосив, що варто залишатися пильними, адже Кремль продовжує намагатися контролювати регіон Балтійського моря, повідомляє Delfi.  

Він також розповів, що росіяни почали виводити війська з Калінінграда одразу після початку повномасштабного вторгнення. Вайкшнорас зазначив, що росіяни перекинули багато обладнання, техніки та солдатів. Зараз Литва фіксує скорочення сухопутних сил.

"Але не будемо обманювати себе, так звана система A2/AD, яка прикриває з повітря, у них сильна... Вони продовжують намагатися контролювати Балтійське море, вони продовжують намагатися контролювати цей регіон, тому ми також повинні залишатися пильними та спостерігати за тим, що там відбувається", — заявив командувач. 

Читайте також: Операція в Курській області може тривати місяцями чи роками. Москва не панікує через це — WSJ

Він також наголосив, що поки українці борються за свободу усього Заходу, Литва має використати цей час для зміцнення своєї безпеки. Вайкшнорас також підкреслив необхідність перемоги Києва не тільки в Україні, але й в Росії.

Раніше президент Чехії Петр Павел заявляв, що у війська РФ нема потенціалу для швидкої та потужної відповіді у Курській області. За його словами, про це свідчить реакція російського диктатора Владіміра Путіна на наступ ЗСУ.