UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідерка ліберальної групи в Європарламенті закликала вивчити шляхи для припинення головування Угорщини в Раді ЄС

Також вона розкритикувала вдавану “миротворчу місію” Орбана.

Лідерка ліберальної групи в Європарламенті "Оновлення Європи" Валері Хаєр закликала Єврораду вивчити всі засоби, щоб зупинити головування Угорщини в Раді ЄС. Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Сьогодні Орбан зустрінеться з Трампом. Тиждень тому він був у Путіна

“Угорський прем'єр-міністр підриває позиції, прийняті Європейським Союзом, і діє всупереч нашим інтересам. Це повинно припинитися", - наголосила Хаєр.

"Настав час приборкати шахрайське головування (прем'єра Угорщини — ред.) Віктора Орбана в Раді ЄС”, - заявила вона, додавши, що його так звана “миротворча місія” має бути припинена.

“Його вдавана миротворча місія є загрозою безпеці, його ізольована комунікація є лише димовою завісою для власних інтересів і провалюється з тріском. Нещодавні атаки Росії, в тому числі на дитячу лікарню в Києві, через 48 годин після нібито миротворчої місії, є просто огидними”, - йдеться в заяві Хаєр.

Читайте також: Поїздка Віктора Орбана до Москви порушує договори ЄС — юридична служба блоку

Угорщина перебрала на себе головування в Раді ЄС із 1 липня терміном на шість місяців, але прем'єр-міністр країни Віктор Орбан уже встиг розпалити суперечки своєю поїздкою до Москви, де зустрівся з російським диктатором Владіміром Путіним. Також у межах своєї нібито “миротворчої місії” Орбан відвідував Китай — який є союзником РФ. 

ЗМІ писали, що візити Орбана до Москви й Пекіна розлютили союзників по ЄС і НАТО, адже “дипломатичні потуги” угорського премʼєра для встановлення миру неефективні й лише підіграють Росії.

Угорщина, як відомо, неодноразово намагалася підірвати зусилля Заходу з надання допомоги Києву, включаючи фінансування й постачання зброї. А сам Орбан є затятим критиком антиросійських санкцій та, попри війну РФ проти України, стабільно підтримує тісні економічні зв'язки з Москвою.