UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ле Пен прокоментувала поразку «Національного об'єднання» у Франції

Прихід до влади «відкладається», сказала політикиня

Лідер ультраправої партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен заявила, що не розчарована результатами парламентських виборів у Франції, на яких їй прогнозували перемогу. Її політична сила посідає лише третє місце, а союз лівих сил «Новий народний фронт» та группа політичних сил, що орієнтуються на президента Еммануеля Макрона – відповідно перше й друге.

«Я маю занадто великий досвід, щоб розчаровуватися результатом, коли ми подвоюємо кількість наших депутатів… Хвиля продовжує наростати... Наша перемога лише відкладається», – сказала Ле Пен, пояснивши, що кількість представників «Національного об'єднання» у новому складі парламенту збільшиться, повідомило POLITICO. 

Ле Пен пояснила свою поразку «неприродним альянсом між Макроном і ультралівими», які об’єднали зусилля, щоб виставити на виборчих округах обумовлених кандидатів, які мали найбільші шанси на перемогу над представниками від «Національного об’єднання».

Читайте також: Ле Пен заявила, що обмежить використання Україною французьких далекобійних ракет у разі перемоги на виборах

Нагадаємо, що екзитполи Ipsos та групи Talan для французького телебачення свідчать про можливість сенсаційної перемоги альянсу лівих сил та поразку «Національного об’єднання» Ле Пен.

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що 8 липня подасть у відставку. За його словами, оскільки у новому складі парламенту жодна політична сила не матиме абсолютної більшості, то доля Франції «більше, ніж будь-коли, вирішуватиметься в парламенті».