UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ле Пен обіцяє не заважати працювати новому французькому премʼєру

У них схожа позиція по імміграції.

Французька ультраправа політикиня та фактична лідерка партії "Національне обʼєднання" Марін Ле Пен заявила про те, що збирається працювати з новим прем’єром країни Мішелем Барньє. Вона підкреслила, що Барньє займає таку ж позицію з приводу імміграції, які і її партія, повідомляє Politico з посиланням на інтерв’ю Ле Пен La Tribune.

"Ми не хочемо створювати перешкод", — заявила вона.

Читайте також: Новий прем’єр-міністр Франції виступив із першою промовою

Politico зазначає, що позиція Барньє щодо імміграції може виявитися критичною для забезпечення хоча б мовчазної підтримки з боку правих у парламенті. Новий премʼєр Франції є членом правої республіканської партії та в минулому пропонував "припинити неєвропейську імміграцію на три-п’ять років". Ця позиція близька Ле Пен та її партії.

Нагадаємо, після тижнів перемовин президент Франції Еммануель Макрон призначив Барньє премʼєром. Країна довго перебувала у політичному глухому куті через результат виборів, де жодна з партій не набрала функціональної більшості.

Призначення Барньє вже викликало протести з боку лівих Франції. Вони обурені тим, що їхнього кандидата на посаду прем'єра Макрон відхилив та натомість призначив консервативного політика. 

Детальніше про політичну кризу, у якій сучасна Франція опинилася вперше, читайте у статті Олега Шамшура "Франція без уряду і володар часу Макрон".