UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія та Німеччина разом закуплять безпілотники для України

Рига та Берлін посилять співробітництво у рамках Коаліції дронів.

Латвія та Німеччина домовилися про спільну закупівлю безпілотників для України. Рішення ухвалили під час саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє Delfi з посиланням на Міноборони Латвії.

Зазначається, що країни посилять співробітництво у рамках Коаліції дронів для забезпечення замовлень безпілотників на підтримку України. До Коаліції наразі входять Латвія, Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Нова Зеландія, Литва, Нідерланди, Польща, Великобританія, Україна, Франція, Чехія, Швеція та Естонія.

Читайте також: У Латвії побудують завод з виробництва боєприпасів за 12 млн євро

"У рамках коаліції безпілотників буде реалізовано ініціативу щодо забезпечення України розвідувальними безпілотниками, броньованими безпілотниками, безпілотниками, оснащеними штучним інтелектом, а також засобами захисту від безпілотників", — заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Раніше у Латвії оголосили про передачу Україні у липні 2500 дронів на суму чотири мільйони євро. У 2024 році Міноборони країни виділило на потреби Коаліції дронів 20 мільйонів євро, з яких 10 призначили на закупівлю безпілотників у латвійського ОПК.