UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія розмістила на кордоні мобільні групи ППО після падіння "шахеда" з РФ

Російський дрон впав на території країни минулого місяця.

У Латгалі, що на сході Латвії, розгорнули мобільні бойові групи протиповітряної оборони. До цього Рига направила на східний кордон додаткові підрозділи ППО через падіння російського безпілотника типу Shahed, повідомляє Delfi.

Читайте також: НАТО відправило радіолокаційний літак для відстеження неба над Румунією на тлі загроз від РФ

Зокрема, міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що у Латгалі розмістили мобільні бойові групи Повітряних сил, вони оснащені ракетами ППО. Також на кордоні встановили спеціальні радари, призначені для виявлення безпілотників.

Нагадаємо, 7 вересня у Гайгалавській волості Резекненського краю Латвії впав російський ударний безпілотник типу Shahed. За словами командувача Збройних Сил генерал-лейтенанта Леоніда Калніньша, ціллю дрона була Україна. Проте Спрудс наголосив, що дискусії про ціль дрона є вторинними.

Раніше падіння російських безпілотників на території НАТО коментували в МЗС України та Литви. Очільник українського відомства Андрій Сибіга підкреслив, що для захисту миру у Європі союзники повинні посилити підтримку Києва та зняти обмеження на удари по РФ. Своєю чергою голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс підкреслив, що інциденти стали "рутиною" через бездіяльність Альянсу.