UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: Під час зустрічі з главою МЗС Угорщини пояснювали, чому зараз немає сенсу йти на переговори з Росією

За його словами, угорський колега на зустрічі "не сказав нічого поганого".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю для Укрінформ розповів про деталі зустрічі з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

"Хочу акцентувати, що він правильно підкреслив щодо територіальної цілісності – що Угорщина визнає та поважає територіальну цілісність України", – зазначив глава української дипломатії  

За його словами, на зустрічі, яка тривала близько двох годин сторони обговорювали, переважно, три теми.

"Перше: ми відверто проговорили про побоювання щодо намірів один одного. Пояснили один одному все. В угорців є недовіра до нас, у нас є недовіра до них – в силу різних обставин, це зрозуміло. І те, що ми сьогодні на трьох все це проговорили, я вважаю, що це дуже важливо", – зауважив Кулеба , додавши, що першим було питання прав угорської меншини.

"Друга – війна, ми багато говорили про логіку дій Путіна, чому немає сенсу зараз із ними сідати за стіл переговорів, Сійярто, зі свого боку, пояснював, чому угорці зустрічаються з росіянами і як вони бачать шлях до миру. І третє, про що багато говорили, – це зустріч Орбана та Зеленського. Як це могло би виглядати, які можуть бути результати такої зустрічі й так далі", – додав він.

Читайте також: Експерт пояснив, чому риторика Угорщини щодо України радикально не зміниться

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час візиту до Ужгороду заявляв, що Будапешт не постачатиме Україні зброю, але допомагатиме у гуманітарній сфері. За його словами, Угорщина ніколи не відмовляла громадянам України, коли її просили про допомогу, зокрема тимчасово переміщеним у зв'язку з війною особам.