UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба перед Радою ЄС наголосив на необхідності пришвидшити постачання військової допомоги

"Ми можемо й маємо перемогти російську агресію на українській землі, щоб забезпечити довгостроковий мир і стабільність у всій Європі".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Європейський союз пришвидшити надання нашій державі військової допомоги, зокрема, додаткових систем ППО. Про це він написав у своєму Twitter.

"Сьогодні я виступав перед Радою ЄС із закордонних справ на запрошення Жозепа Борреля. Я подякував 27 країнам - членам ЄС за схвалення переговорних рамок України та Молдови. Наші переговори про вступ до ЄС розпочнуться завтра", – наголосив Кулеба.

Міністр також привітав запровадження 14-го пакету санкцій ЄС проти РФ для придушення військової економіки Путіна.

Окремо я наголосив на необхідності пришвидшити постачання військової допомоги, особливо засобів протиповітряної оборони, і розширити виробництво оборонної промисловості. Ми можемо й маємо перемогти російську агресію на українській землі, щоб забезпечити довгостроковий мир і стабільність у всій Європі", – зазначив глава МЗС.

Читайте також: Двері в ЄС для Грузії зачинять, якщо у Тбілісі не змінять свою політику — Боррель

Раніше повідомлялося, що Рада ЄС ухвалила 14-й пакет економічних та персональних санкцій проти Росії, а також тих, хто продовжує підтримувати російсько-українську війну. Обмежувальні заходи спрямовані на важливі сектори російської економіки та повинні ускладнити країні-терористці обхід санкцій