UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба обговорив з главою МЗС Норвегії розширення коаліції щодо F-16

Сторони також продовжили діалог про залучення нових країн до процесу впровадження Формули миру.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у межах переговорів з норвезьким колегою Еспеном Бартом Ейде поговорив про розширення коаліції щодо надання нашій державі винищувачів F-16. Про це він написав у своєму Twitter.

"Я говорив з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде, щоб скоординувати наступні кроки щодо залучення нових країн до процесу імплементації "Формули миру". Я подякував Норвегії за її участь у коаліції F-16. Ми обговорили розширення цієї ініціативи. Я також високо ціную зусилля Норвегії щодо збільшення допомоги Україні, а також її рішення вжити додаткових заходів для зміцнення нашої енергетичної системи", – зазначив Кулеба.

Читайте також: У МЗС України розповіли про фейковий допис Дмитра Кулеби про допомогу США

Раніше ЗМІ повідомляли, що Кандидат у віцепрезиденти США від Дональда Трампа Джей Ді Венс у жовтні минулого року не відповідав на дзвінки від очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука, які нібито хотіли обговорити надання західних винищувачів F-16. Про це стало відомо з його листування з блогером і підприємцем Чарльзом Джонсоном, який поширював конспірологічні теорії і має праворадикальні погляди.