UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія з Південної Кореї розглядає Україну в якості потенційного покупця бронетехніки

Мова може йти про майбутнє, після завершення війни.

Південнокорейська компанія Hyundai Rotem заявила про намір збудувати в Польщі завод, який спеціалізуватиметься на виробництві колісних бронемашин N-WAV 8x8, створених на базі застарілих K808.

Передбачається, що в першу чергу покупцем таких БМП стануть збройні сили Польщі, але в перспективі в якості замовника розглядаються також і ЗСУ. Розраховують, що після завершення війни Україні буде потрібна велика кількість нової бронетехніки. Про це пише портал Defense Romania.

Акцентується, що головною перевагою південнокорейської N-WAV 8x8 від Hyundai Rotem має стати модульність конструкції та озброєння. Наприклад, зараз ця ББМ пропонується у версії з "класичним" дизельним двигуном, але водночас уже іде розробка по версії із водневим двигуном.

Читайте також: Південна Корея залучає банки, щоб допомогти Польщі купити зброю на рекордну суму

Також пропонується стандартна комплектація N-WAV. Вона передбачає, що на цій бронемашині стоятиме спеціально розроблений бойовий модуль із Northrop Grumman Mk30 Bushmaster II, але у версії для польської армії ця ББМ може оснащатись дистанційно керованим модулем ZSSW-30 польського виробництва.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея планує виділити 520 мільярдів вон (394 мільйони доларів) на фінансову допомогу Україні наступного року, що у вісім разів більше, ніж поточного року.