UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ буде не зовсім задоволений результатами саміту НАТО — МЗС Польщі

За його словами, країни Альянсу нададуть Україні «величезну» матеріальну допомогу.

Україна зможе приєднатися до НАТО тільки тоді, коли закінчиться війна з Росією, а запропонованим під час саміту у Вашингтоні «мостом до Альянсу» Київ не буде задоволений. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає RMF24.

Він підкреслив, Україну задовольнить лише перемога над РФ. За його словами, Альянс робить «багато для того, щоб це відбулося». Сікорський додав, що під час саміту союзники повідомлять про «величезну» матеріальну допомогу Києву у розмірі 40 мільярдів доларів. 

Читайте також: Кулеба: На Саміті НАТО будемо обговорювати дозвіл використовувати далекобійну зброю США по військових аеродромах на території Росії

«Перш за все ми покажемо, що ми єдині. НАТО створено для стримування агресивної Росії. Росія знову агресивна. НАТО виграло перший раз, виграє і вдруге», — заявив Сікорський.

Раніше ЗМІ повідомляли, що під час саміту НАТО у Вашингтоні Україні запропонують «міст до членства». Зазначалось, що Україна не отримає запрошення до вступу в Альянс на саміті, але там оголосять про створення структури, яка координуватиме допомогу Києву в довгостроковій перспективі.

Про саміт НАТО у Вашингтоні та те, чого від нього очікувати Україні, читайте у статті Альони Гетьманчук  «Саміт Байдена. Чому Україну не запросять до НАТО, а в Америці все ще бояться Путіна».