UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хорватія передає Україні 11-й пакет військової допомоги

Про нього оголосив премʼєр країни.

Премʼєр Хорватії Андрей Пленкович під час зустрічі у Києві з президентом Володимиром Зеленським оголосив про 11-й пакет військової допомоги Україні. Згідно з повідомленням офісу президента, премʼєр також особисто брав участь у четвертому саміті міжнародної Кримської платформи та відкритті Меморіалу пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

"Ми дуже вдячні за вашу підтримку від початку цього вторгнення. Розраховуємо на вас, зокрема, в політичних питаннях, на шляху до ЄС і НАТО", — зазначив Зеленський.

Читайте також: Нідерланди оголосили про виділення Україні пакету допомоги на 200 млн євро

Зазначається, що лідери країн обговорювали розмінування українських територій. Президент України подякував хорватському премʼєру за організацію його країною донорських конференцій із розмінування. Також на зустрічі обговорювалась повоєнна відбудова та відновлення зруйнованої росіянами енергетичної інфраструктури.

Раніше про новий пакет військової допомоги Україні оголосила прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня під час зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем. Зокрема, Київ отримає бронетранспортери та сонячні панелі для медичних закладів.