UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейська народна партія готова співпрацювати з опонентом Орбана — Politico

Петер Мадяр висловлював зацікавленість у приєднанні до групи ЄНП в Європарламенті.

Правоцентристська Європейська народна партія (ЄНП), яка колись була “політичним домом” прем'єра Угорщини Віктора Орбана, тепер вітає головного опонента угорського лідера Петера Мадяра на виборах до Європарламенту, повідомляє Politico.

Читайте також: Встигнути до головування Угорщини: 12 країн ЄС хочуть прискорити переговори про вступ України і Молдови

Німецький євродепутат Манфред Вебер, який очолює групу ЄНП, висловив готовність співпрацювати з Мадяром, заявивши, що буде “дуже радий” цьому.

“Наші двері відчинені”, - сказав Вебер, додавши, що він радий зацікавленості з боку Мадяра.

Опонент Орбана прагне отримати близько шести місць у Європарламенті для своєї партії “Повага і свобода”. Також він висловив зацікавленість у приєднанні до групи ЄНП в Європарламенті.

Читайте також: Угорщина поїде на Саміт миру у Швейцарії

Колишній інсайдер у керівних колах Орбана, Мадяр стрімко “піднявся” після того, як став викривачем корупції та зловживань владою серед високопосадовців.

43-річний юрист і колишній дипломат проводить виборчу кампанію, пообіцявши зміцнити верховенство права та зблизитися з ЄС. 

Він мобілізував народну підтримку так, як це не вдавалося жодному іншому політику з часу повернення Орбана до влади у 2010 році. Мадяр, зокрема, очолив одні з найбільших антиурядових протестів в Угорщині, виступаючи проти корупції та лицемірства націоналістичної адміністрації Орбана.