UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа має відкинути страх зараз, щоб у майбутньому не настала черга її солдатів – Кулеба

"Всі європейські столиці повинні зрозуміти цю просту, але важку істину".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських союзників відкинути страх у контексті підтримки нашої держави, щоб у майбутньому вони не настала черга їхніх військових. Про це він написав в колонці для видання Le Monde.

"Всі європейські столиці повинні зрозуміти цю просту, але важку істину, яку, здається, вже усвідомили в Парижі: або наші союзники відкидають страх, нерішучість і так звані перешкоди і надають повну підтримку українським солдатам у їхніх боях за міста і села України, або одного дня настане черга ваших солдатів віддати своє життя в боях за міста і села спочатку країн Центральної Європи, а потім і решти Європи", – зазначив Кулеба.

Читайте також: Потужності російської військової промисловості досягнуть піку цього року – британська розвідка

Нагадаємо, після нічної атаки безпілотниками, якої РФ завдала по українських містах 2 березня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звертався до міжнародних партнерів. Він вкотре наголосив, що за їхню бездіяльність українці платять життями і своїми домівками. За його словами, за кожну систему ППО, яку партнери не доставляють Україні, РФ відповідає ударами по українських містах сотнями ракет та безпілотників.