UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія заборонила своїм співробітникам користуватися TikTok

Заборона стосується як робочих, так і особистих пристроїв, якщо там є робочі застосунки.

ІТ-служба Європейської комісії попросила всіх співробітників ЄК видалити китайський застосунок TikTok зі своїх корпоративних та особистих пристроїв, які використовують корпоративні додатки, посилаючись на проблеми із захистом даних. Прохання видалити TikTok надіслано електронною поштою чиновникам ЄС вранці 23 лютого, повідомляє Euractiv.

"Щоб захистити дані Комісії та підвищити її кібербезпеку, Рада з корпоративного управління Європейської комісії вирішила призупинити роботу додатку TikTok на корпоративних та особистих пристроях, зареєстрованих у службах мобільних пристроїв Комісії", - йдеться в електронному листі.

Співробітників попросили видалити TikTok якомога швидше, але не пізніше 15 березня. Ті, хто не встигне до встановленого терміну, втратять доступ до корпоративних додатків, такі як електронна пошта Комісії та Skype для бізнесу.

Читайте також: TikTok заблокував понад 1500 російських ботів, які працювали на європейську авдиторію

Представник TikTok назвав рішення помилковим і звернувся до Комісії з роз’ясненням щодо високого рівня захисту особистих даних користувачів соцмережі.

У листопаді минулого року TikTok визнав, що в китайській штаб-квартирі можна отримати доступ до персональних даних користувачів з усього світу. Це визнання послідувало після  розслідування щодо шпигунства за журналістами Tiktok.

Нещодавно TikTok заборонили на урядових пристроях у США на державному та федеральному рівнях. Хоча жоден європейський уряд поки що не пішов за прикладом США, голландським чиновникам рекомендували не користуватися китайським додатком.