UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС застеріг Польщу від впровадження нової міграційної стратегії

Кажуть, це порушує зобов’язання країни перед Єврокомісією.  

У Європейському Союзі вважають, що Польща порушить свої зобов’язання щодо прав людини, коли запровадить нові міграційні правила щодо осіб, які перетинають кордон із Білоруссю.

Представник комісії ЄС заявив у коментарі Politico, що країни-члени «мають міжнародні зобов’язання та зобов’язання перед ЄС, включаючи зобов’язання надати доступ до процедури надання притулку».

Натомість плани Польщі відмовляти  мігрантам у притулку на кордоні з Білоруссю ризикують порушити зобов’язання країни щодо прав людини.

«Ми можемо захищатися від того, щоб Владімір Путін і Аляксандр Лукашенка використовували мігрантів як зброю, не «порушуючи наші цінності», - заявив Брюссель  Варшаві.

Читайте також: У Польщі рекордно впала підтримка щодо прийому біженців з України – соціологічне дослідження

Відповідно до польської пропозиції, оголошеної в суботу прем’єр-міністром Дональдом Туском, Варшава запровадить нову міграційну стратегію, включаючи «тимчасове територіальне призупинення права на притулок».

На разі незрозуміло, на яких ділянках польського кордону застосовуватиметься захід Туска чи як він відповідатиме міжнародному гуманітарному праву.