UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС розпочне переговори з Україною вже у понеділок

Бельгійський прем'єр назвав історичне рішення ударом для Путіна.

Європейський Союз  розпочне офіційні переговори з Україною про її членство в ЄС вже у понеділок, 18 грудня. Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на прем'єр-міністра Бельгії Александера Де Кроо.

Рішення європейських лідерів він назвав нищівним ударом для президента Росії Владіміра Путіна.

«Це дуже чітке повідомлення Москві. Ми, європейці, не відпускаємо Україну», – сказав він.

Цю інформацію підтвердила і віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

«Хочу вас запевнити, що буквально через 15 хвилин після ухвалення рішення у мене був дзвінок з Європейської комісії. Вже у понеділок, 18 грудня, ми будемо проводити переговори щодо наступних кроків», – заявила вона.

Разом із тим, вона додала, що під час прогнозування подальших термінів буде враховуватись так звана геополітична шахівниця.

Читайте також: "ЄС – це не угорський базар" – прем’єр-міністр Бельгії звернувся до Віктора Орбана

Сьогодні, 14 грудня, лідери країн Європейського Союзу ухвалили рішення щодо початку переговорів про вступ у ЄС з Україною та Молдовою,

Президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України в Євросоюз 28 лютого 2022 року.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу на пленарному засіданні Європейського Парламенту, що було присвячено підготовці до Європейської Ради 14-15 грудня заявила, що Україна майже повністю виконала рекомендації на шляху до членства в ЄС.