UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС пропонує запровадити санкції проти КНДР за передачу Росії ракет — Bloomberg

Вплив цих обмежень, швидше за все, здебільшого буде “символічним”.

ЄС запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за надання Росії ракет для війни проти України, згідно з документами, з якими ознайомилося Bloomberg.

Читайте також: КНДР розробила керовані снаряди для РСЗВ, які може поставити в Росію − Yonhap

Союз пропонує внести до санкційного списку міністра оборони та головне ракетне бюро Північної Кореї — урядовий орган, який контролює програму балістичних ракет країни.

Північна Корея також надала Росії сотні тисяч артилерійських боєприпасів. Завдяки цій підтримці і тому, що РФ навчилася в обхід санкцій отримувати деталі через треті країни, Росія змогла наростити виробництво боєприпасів, що перевищує обсяги, які Україна отримує від своїх союзників.

Вплив потенційних обмежувальних заходів проти Північної Кореї, які включають заборону на в'їзд і заморожування активів, швидше за все, буде здебільшого символічним. Запропоновані санкції, які потребують підтримки всіх країн ЄС і можуть змінитися включають перелік десятків фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у виробництві та постачанні зброї, а також компонентів і обладнання, необхідних для її створення. Обмеження також будуть спрямовані проти кількох російських чиновників.

Крім того, ЄС уперше запропонував експортні обмеження проти компаній у Китаї та Індії через їхню ймовірну роль у постачанні до Росії заборонених технологій та електроніки, про що раніше повідомляло агентство Bloomberg.

ЄС планує затвердити 13-й пакет санкцій проти РФ до другої річниці повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Південна Корея заявила, що «жорстко відповість» на провокації КНДР

Військово-технічне співробітництво Москви та Пхеньяна є спільним викликом для Києва та Сеула, адже воно подовжує здатність РФ затягувати війну проти України та збільшує військову напругу на Корейському півострові. Про те, як Україна та Південна Корея разом мають реагувати на цей виклик — читайте у статті Наталії БутирськоїКорейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні”.