UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС не визнає результати виборів у Венесуелі, поки не будуть підраховані всі голоси – Боррель

"Члени ЄС ухвалять рішення щодо можливих наступних кроків лише після того, як стануть відомі повні результати".

Глава зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Жосеп Боррель заявив, що ЄС не може визнати результати виборів у Венесуелі, поки не будуть підраховані всі голоси і надані протоколи, на тлі міжнародного занепокоєння щодо чесності голосування. Про це повідомляє Reuters.

Журналісти нагадали, що виборча комісія Венесуели заявила, що президент Ніколас Мадуро виграв у неділю третій президентський термін, набравши 51% голосів і продовживши чверть століття соціалістичного правління, незважаючи на дані екзит-полів, які вказували на перемогу опозиції.

За словами очільника європейської дипломатії, виборча комісія оголосила результати голосування на основі 80% підрахованих бюлетенів, в той час як венесуельська опозиція опублікувала зовсім інші результати.

Читайте також: Угорщина заблокувала заяву ЄС щодо виборів у Венесуелі

"Це додаткова причина для невизнання результатів, поки вони не будуть повністю і незалежно перевірені. Члени ЄС з 27 країн ухвалять рішення щодо можливих наступних кроків лише після того, як стануть відомі повні результати", – зазначив Боррель.

У вівторок у Венесуелі протестувальники вийшли на вулиці, вимагаючи від Мадуро визнати, що він програв вибори, оскільки основні міжнародні спостерігачі дійшли висновку, що голосування було недемократичним. Уряд засудив демонстрації як спробу державного перевороту.