UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄНП, яка симпатизує Україні, матиме найбільше депутатів у новому Європарламенті – DW

Серед ключових політичних гравців будуть також соціалісти і ліберали

Європейська народна партія (ЄНП) отримає найбільшу кількість мандатів у новому складі Європейського Парламенту. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на результати прогнозу виборів, які оприлюднили ARD та ZDF. За результатами прогнозів, ЄНП, яка наразі має найбільшу кількість голосів у ЄС, збереже за собою лідерську позицію – 180 депутатських голосів із 720 місць у ЄП. ЄНП є проукраїнською партією, яка підтримує захист суверенітету України, а депутати Європейської народної партії голосують за надання допомоги Україні країнами ЄС.

У топ-списку фракцій буде також:

У цілому кількість голосів правих партій дещо збільшиться, і за результатами прогнозу такі партії отримають значно більше голосів порівняно з минулою каденцією Європейського Парламенту.

Вибори до Європарламенту тривають не більше чотирьох днів, але у більшості країн ЄС вибори відбудуться саме у неділю, 9 червня. У неділю будуть підбиті підсумки виборів і оприлюднено розподіл місць у ЄП між партіями.

Раніше аналітична група Europe Elects прогнозувала, що найбільшими в Європарламенті залишаться центристські групи: Європейська народна партія (EPP), Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D), група "Відновлення Європи" (RE).