UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія постачатиме США тротил, щоб виробляти боєприпаси для України — Reuters

Країна продаватиме промислову вибухову речовину, яка має подвійне призначення.

Японія долучиться до ланцюга виробництва артилерійських боєприпасів для України у США шляхом поставок високоякісного японського тротилу. Про це повідомляє видання Reuters.

Сполучені Штати прагнуть налагодити постачання вибухівки із Японії для виробництва артилерійських снарядів, оскільки Вашингтон поспішає у поставках озброєння та боєприпасів в Україну перед початком контрнаступу.

Читайте також: Японія передала Україні 100 військових автомобілів та 30 000 сухпайків

Наразі законодавство та правила експорту забороняють японським компаніям продавати товари військового призначення закордон, тому країна не може допомогти Україні та її союзникам напряму з поставками озброєнь.

Водночас повідомляється, що союзники знайшли обхідний шлях, який дозволить продаж тротилу в умовах глобальної нестачі боєприпасів на світовому ринку озброєння.

Джерело Reuters повідомило, що представники Японії дали згоду уряду США на продаж промислового тротилу, оскільки вибухівка не призначена лише для військового використання.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Японії привело у стан бойової готовності свої системи захисту від балістичних ракет КНДР і готує "руйнівні заходи у відповідь" на випадок виникнення загрози.