UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яхта Медведчука Royal Romance не може залишити кордонів ЄС – Офіс Генпрокурора

Це повідомлення з'явилося як відповідь на звинувачення у зволіканні щодо підтримки арешту активу

Офіс Генерального прокурора відреагував на критичні повідомлення щодо зняття місцевим судом у Хорватії арешту з яхти Медведчука. За повідомленням Офісу Генпрокурора, яхта «Royal Romance» перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій. “Затримана у порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням Постійно діючої санкційної групи і не може залишити територію ЄС. Триває спільна робота з українським МЗС та міжнародними партнерами щодо напрацювання механізму її конфіскації та реалізації”, – зазначає Офіс Генпрокурора.

Читайте також: «Історичний момент для України»: в АРМА похвалилися тим, що яхта Медведчука змінила прапор

В Офісі Генпрокурора нагадали, що Європейським Союзом у травні цього року впроваджені санкції щодо підозрюваного екс-нардепа та його дружини. “Офіс Генерального прокурора протягом усього терміну арешту докладав зусиль для розробки механізмів, які б дозволили АРМА реалізувати майно, яке знаходиться за кордоном”, – вказано у повідомленні.

Сьогодні, 23 липня з‘явилась інформація про те, що яхта Медведчука вже не перебуває під судовим арештом. “Україна в принципі може втратити цей актив. Окружний суд м. Спліт скасував арешт на яхту через… відсутність обвинувального акту по кримінальній справі від Офісу генпрокурора”, – повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як повідомлялося раніше, 92-метрова яхта “Royal Romance”, яка збудована у 2015 році нідерландською компанією Feadship, коштувала приблизно $200 млн. Після 2021 року оцінку знизили вдвічі. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах. На яхті, що вміщує 14 гостей та 22 члени екіпажу та обслуговуючого персоналу, є навіть власний басейн на кормовій палубі.