UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яблонський: Польща прагне добрих відносин з Україною

"Є питання, щодо яких ми маємо інший погляд, але ми працюємо над цим".

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський, який напередодні казав про "не найкращі" відносини між Києвом і Варшавою, наголосив, що попри все його країна прагне добрих відносин з нашою державою. Про це повідомляє Польське радіо.

2 серпня у Міністерстві закордонних справ РП відбулася зустріч із тимчасовим повіреним у справах України.

Польський дипломат зазначив, що Варшава прагне добрих відносин з Києвом, але вони мають базуватися на принципі взаємної поваги та розуміння національних інтересів.

За його словами, Польща й надалі прагне підтримувати Україну у війні з Росією, оскільки РФ є загрозою також для поляків.

"Ми захищаємо Польщу. Україна захищає себе, але у нас є спільний інтерес, і ми підтримуємо в цьому одне одного. Є питання, щодо яких ми маємо інший погляд, щодо яких ми досі не можемо дійти згоди. Ніхто цього не приховує, але ми працюємо над цим", — додав Яблонський.

Читайте також: Клімкін про виклик послів України та Польщі: такі кроки шкодять обом і створюють можливості для РФ

Раніше у вівторок Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України Василя Зварича.

Перед тим посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький був запрошений до МЗС України через висловлювання міністра Канцелярії президента Республіки Польща, керівника Офісу міжнародної політики Марціна Пшидача.

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі та не дасть жодним політичним миттєвостям та емоціям зіпсувати відносини між українським і польським народами.