UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія відправить адмірала для участі у військово-морській місії ЄС у Червоному морі

Очікується, що місія розпочнеться цього місяця. 

Італія відправить адмірала, який буде на чолі сил військово-морської місії Європейського Союзу в Червоному морі для захисту кораблів від нападів хуситів, заявив міністр оборони країни Гвідо Крозетто. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Хусити атакували нафтовий танкер у Червоному морі, він загорівся – ЗМІ

Багато комерційних вантажовідправників перенаправили судна після нападів хуситів, які заявляють, що діють на знак солідарності з палестинцями на тлі війни Ізраїлю з ХАМАС у Секторі Гази.

"Сьогодні Європейський Союз звернувся до Італії з проханням надати командувача силами для операції Aspides у Червоному морі", - йдеться в заяві Крозетто.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель очікує, що місія може розпочатися 17 лютого.

У четвер, 1 лютого, Крозетто казав, що Греція, ймовірно, візьме на себе загальне командування місією зі штаб-квартирою в місті Лариса, хоча офіційно про це ще не було оголошено.

Читайте також: Військовий корабель США знищив протикорабельну ракету хуситів - Bloomberg

Раніше повідомлялося, що Німеччина хоче взяти участь у місії ЄС із захисту судноплавства в Червоному морі. Країна планує відправити до регіону фрегат Hessen. За словами головного дипломата ЄС, місія матиме "суто оборонний характер" і не передбачає жодних атак.