UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія та Швейцарія домовилися про співпрацю стосовно організації другого Саміту миру

"Країни залишаються відданими здійсненню всіх необхідних кроків для побудови дипломатичного шляху до справедливого, всеосяжного та тривалого миру".

Очільники МЗС Італії та Швейцарії Антоніо Таяні та Ігнаціо Кассіса підписали угоду у межах якої політики домовилися про співпрацю в організації другого Глобального саміту миру.

"Вважаючи, що досягнення миру вимагає залучення та діалогу між усіма сторонами, два міністри погодилися підтримувати тісні контакти для співпраці у створенні найкращих можливих умов для другого Саміту миру за участю всіх сторін, включаючи Росію та суб’єктів на міжнародній арені", – наголосили глави дипломатій обох держав.

Наголошується також, що з цією метою Італія та Швейцарія запрошують усіх зацікавлених суб’єктів на міжнародній арені докласти всіх зусиль для створення спільної платформи переговорів, заснованої на повазі до міжнародного права та територіальної цілісності та суверенітету всіх держав, як це закріплено в Статуті Організації Об’єднаних Націй, і беручи до уваги пропозиції, зроблені кількома сторонами, щоб покласти край конфлікту.

"Усвідомлюючи глобальні наслідки конфлікту в Україні, Італія та Швейцарія залишаються відданими здійсненню всіх необхідних кроків для побудови дипломатичного шляху до справедливого, всеосяжного та тривалого миру", – зазначили Таяні та Кассіса

Читайте також: Україна планує провести другий мирний саміт до виборів у США та за участі Росії – Bloomberg

Вони також підкреслили свою глибоку стурбованість триваючою агресією РФ проти нашої країни, яка продовжує спричиняти масові руйнування та величезні страждання.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповідаючи на питання журналістки про формат другого Саміту миру та про потенційних представників РФ на цьому заході заявляв, що комунікація з Москвою може відбуватися за прикладом Чорноморської зернової ініціативи.