UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія передала Україні танки Leopard та ракети для Patriot — ЗМІ

Також Мадрид надав іншу зброю.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Іспанія передала Україні другу партію ракет для ЗРК Patriot і танки Leopard. Як повідомляє видання El Mundo, допомога Києву прибула ще у пʼятницю, 21 червня.

Зокрема, Мадрид також передав боєприпаси, системи боротьби з дронами та системи оптико-електронного спостереження. Видання зазначає, що перша партія озброєння прибула до України ще наприкінці квітня минулого року.

Читайте також: США оголосять про новий пакет допомоги Україні

Повідомляється, що ракети до Patriot є частиною «важливої ​​партії», про що 25 травня повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». У ній також брав участь голова українського Міноборони Рустем Умеров.

Раніше газета El Pais повідомляла, що новий пакет допомоги ЗСУ від Іспанії становитиме 1,23 млрд доларів. Тоді цю суму назвали «безпрецедентною» не лише у контексті допомоги Україні, а й будь-яким іншим державам.

Нагадаємо, 14 червня Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли БМП Marder, системи ППО IRIS-T, танки Leopard 1 та інша зброя.