UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ісландія виділить два мільйона євро на закупівлю боєприпасів для України

Країна приєднається до чеської ініціативи.

Ісландія приєднається до ініціативи Чехії з купівлі боєприпасів для України. Як зауважили у пресслужбі Міністерства закордонних справ Ісландії, на закупівлю боєприпасів для артилерії країна витратить близько двох мільйонів євро.

«Дуже важливо, щоб ми продовжували рішуче підтримувати Україну, але таким чином ми вносимо внесок не лише у захист народу країни, а й у міжнародне право у ширшому контексті, а також у наші власні безпекові інтереси», - зазначив міністр закордонних справ Б'ярні Бенедиктссон, додавши, що уряд продовжить підтримку подібних ініціатив надалі.

Читайте також: В Україні в рази збільшилося виробництво боєприпасів, порівняно з 2022-м роком — Гаврилюк

Ісландія також підтримає закупівлю екіпірування для жінок в українській армії. Відсоток жінок в армії значно зріс останніми роками, особливо після початку російського вторгнення. Для задоволення потреб жінок-військовослужбовців пропонується надати обмундирування, бронежилети, медичні та гігієнічні товари на 75 мільйонів ісландських крон.

Раніше повідомлялося про те, що Литва вирішила приєднатися до чеської ініціативи щодо придбання 800 тисяч боєприпасів для України.