UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за різанину в Золінгені

Поліція затримала 15-річного підлітка.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за різанину у місті Золінген на заході Німеччини, в результаті якого загинули троє людей і ще восьмеро отримали поранення.

У своїй заяві в Telegram-акаунті бойовики повідомили, що напад здійснив один із членів угруповання «через помсту за мусульман у Палестині та всюди».

Жодних доказів цього, втім не наведено і незрозуміло, наскільки тісними є стосунки між нападником та «Ісламською державою».

Раніше поліція Німеччини заявила, що не виключає терористичного мотиву нападу.

На прес-брифінгу поліція повідомила, що вранці в суботу затримала у цій справі 15-річного підлітка в будинку його батьків. Однак правоохоронці додали, що він не є головним підозрюваним, особу якого досі не встановлено.

Прокурор Маркус Касперс сказав про 15-річного підлітка: 

«На даний момент хлопця підозрюють лише в тому, що він не повідомив про злочин», – сказав прокурор Маркус Касперс.

Він додав, що підозрюваний нібито розмовляв зі зловмисником незадовго до злочину.

Під час нападу було вбито 56-річну жінку та двох чоловіків:  56 і 67 років.

Поліція знайшла принаймні одну одиницю зброї, яка могла бути використана під час нападу, і наразі аналізує її на наявність слідів ДНК. 

За словами правоохоронців, напередодні фестивалю не було жодних ознак того, що існує загроза безпеці.

Наразі правоохоронні органи великими силами розшукують вбивцю, зокрема і з застосуванням вертольотів. На дорогах встановлено блок-пости. Однак залишається незрозумілим, у якому напрямку він утік і яким транспортним засобом користувався.

Масова різанина сталася у п’ятницю, 23 серпня, на фестивалі, який мав тривати до неділі, і збирав щодня до 25 тисяч відвідувачів. Наразі захід скасовано.