UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава уряду Молдови: Питання Придністров’я не буде обговорюватися на можливих переговорах України та Росії

"Україна чітко сказала, які умови мають бути виконані для того, щоб мирні переговори були можливі".

Прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що на можливих переговорах між Україною та Росією не буде обговорюватися питання Придністров’я. Про це повідомляє News Maker.

Речан прокоментував питання, як може вплинути на його країну потенційний сценарій, за якого Києву найближчим часом доведеться домовлятися про незручний мир з Москвою, та що колись лунали припущення, що питання Придністров’я буде "у пакеті з українським".

"Україна чітко сказала, які умови мають бути виконані для того, щоб мирні переговори були можливі. І в цих умовах ми впевнені, що інтереси Молдови будуть дотримані", – наголосив глава уряду Молдови.

"Придністровське питання буде вирішуватися мирним шляхом – урядом Молдови і зацікавленими особами. Його не потрібно кудись включати", – додав він.

Читайте також: ЗМІ: Угорщина сповістила ЄС, що "мирна місія" Орбана щодо війни в Україні завершена

Раніше речник міністерства закордонних справ Георгій Тихий, коментуючи можливу присутність Росії на другому Саміті миру, заявляв, що країна-агресор повинна не просто сісти за стіл, а вести доброчесні переговори про досягнення миру в Україні на справедливих умовах. Він наголосив, що в цьому полягає позиція Києва.