UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава уряду Грузії на Генасамблеї ООН згадав про окупацію Абхазії та Південної Осетії, але не вказав на причетність Росії

Він також згадав про війну в Україні, яка "створила невизначеність та гуманітарну кризу безпрецедентного масштабу".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе у межах виступу на Генеральній Асамблеї ООН звернувся до жителів окупованих територій країни, але не згадав у цьому контексті про Росію. Про це повідомляє Ехо Кавказу.

"Попри те, що 20% нашої території окуповані незаконно, ми продовжуємо рухатися вперед, рости та працювати для того, щоб наші діти жили в найкращій, сильнішій та гіднішій Грузії. Ми послідовно та невпинно працюємо над тим, щоб кожен громадянин Грузії пишався своєю країною", – зазначив Кобахідзе.

Він також звернувся до населення окупованих Абхазії та Південної Осетії та заявив, що "потрібно відновити зруйновані мости".

"Я хотів би скористатися цією можливістю та звернутися до наших мешканців з іншого "боку лінії окупації, в Абхазії та Цхінвальському регіоні. Всі наші кроки спрямовані на допомогу нашому народу, щоб якось ми разом з нашими дітьми змогли жити разом у щасливій, єдиній та розвиненій Грузії. По цей бік лінії окупації ми завжди вітатимемо вас з розкритими обіймами. Нам необхідно відновити усі зруйновані мости у нашій країні", – наголосив глав уряду Грузії.

Водночас політик згадав про війну в Україні, яка "створила невизначеність та гуманітарну кризу безпрецедентного масштабу". Однак, сказав прем’єр, Його держава підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Грузія погрожує "переглянути відносини" зі США у разі запровадження нових санкції

Варто зазначити, що говорячи про окуповані грузинські регіони та війну в Україні, він не згадав про причетність Кремля.

Раніше повідомлялося, що посольство США в Грузії підтвердило, що адміністрація Байдена відмовилася від зустрічей із грузинською делегацією і скасувала запрошення прем'єр-міністра Іраклія Кобахідзе на прийом. Це сталося через антидемократичні дії грузинського уряду, дезінформацію та негативну риторику на адресу США і Заходу.