UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава уряду Чехії: Ми не очікуємо якихось значних змін на полі бою в Україні найближчим часом

"Треба визнати, що очікувати на серйозний перелом у конфлікті зараз не доводиться".

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що станом не зараз не варто очікувати значні зміни у війні в Україні. Про це повідомляє České noviny.

За його словами, Москва намагається створити хаос у світі.

"Ми не очікуємо якихось значних змін на полі бою, хоча, звичайно, нинішні маневри українських військ на російській території є певною символічною зміною. Але фактично ми змушені визнати, що очікувати на серйозний перелом у конфлікті зараз не доводиться", – сказав Фіала.

Політик переконаний, що кремлівський диктатор Володимир Путін не втратив волю до завоювань.

Він також нагадав, що у позиції його країни нічого не змінилося: багатостороння підтримка України та стримування агресора, як і раніше, в інтересах Чехії.

Глава чеського уряду додав, що ширша мета допомоги Україні полягає в тому, щоб максимально зберегти країну функціональною і стабільною, забезпечити її якнайшвидше післявоєнне відновлення і поступове наближення до європейських стандартів, що сприятиме її майбутній інтеграції в західні організації.

Читайте також: Петр Павел про підрив "Північного потоку": "Це легітимна ціль у війні"

Раніше президент Чехії Петр Павел заявляв, що реакція РФ та російського диктатора Владіміра Путіна на ситуацію у Курській області була значно слабшою, ніж хтось міг уявити. Він пояснив, що це свідчить про відсутність у війська країни потенціалу для швидкої та потужної відповіді.