UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Німеччини тисне на канцлера Шольца щодо передачі Україні ракет Taurus

Шольц стоїть на своєму – він проти

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала канцлера Олафа Шольца «ретельно розглянути» можливість потенційні поставки крилатих ракет Taurus в Україну, підкресливши, що «факти є дуже, дуже чіткими».

Виступаючи на пресконференції під час візиту до Чорногорії 4 березня, Бербок заявила, що Німеччина повинна подумати про надання Україні «всіх матеріалів», які можуть допомогти країні захистити свою територію і захистити своє населення, повідомляє POLITICO.

Читайте також: У Німеччині заявили про непорозуміння між Шольцем і Макроном. У Франції відреагували

Слова Бербок прозвучали у відповідь на запитання про те, чи згодна вона з аргументом Шольца, що Берлін не може відправити крилаті ракети великої дальності, оскільки це вимагатиме присутності німецьких військ на українській землі. Раніше цю тезу канцлера спростував голова комітету Бундестагу з європейських справ Антон Хофрайтер, навівши приклад Південної Кореї. 

4 березня Шольц знову виступив проти відправки ракет і дав зрозуміти, що в кінцевому підсумку рішення буде за ним.

«Я – канцлер, і тому це стосується мене», – сказав він під час візиту до Зіндельфінгена на південному заході Німеччини.

Читайте також: Ми не хочемо, щоби війна Росії проти України стала війною між Росією і НАТО – Шольц

Нагадаємо, Німеччина звинуватила Росію в спробі розділити Європу за допомогою публікації перехопленого запису переговорів німецьких військових через сервіс WebEx про те, як підтримати Україну проти вторгнення Кремля. Під час розмови військові обговорювали варіанти постачання до України далекобійних ракет Taurus, а також можливий удар ними по Керченському мосту.