UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Латвії: Необхідно зняти обмеження для України на удари по території РФ

"Це не означає, що Україна не буде дотримуватись дуже чіткої дисципліни щодо дотримання цих обмежень".

Міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже закликала союзників зняти обмеження щодо українських ударів по території Росії за допомогою західної зброї.

За її словами, партнери мають зняти обмеження для Києва на удари по тих областях, де російські літаки піднімаються в небо, щоб атакувати ракетами українські території.

"Це не означає, що Україна не буде дотримуватись дуже чіткої дисципліни щодо дотримання цих обмежень. Вони й раніше були взірцевими у фактичному застосуванні певних обмежень, не провокуючи ситуацію. Але обмежувати захист України само по собі неправильно, тож ми продовжуватимемо наполягати на цьому", – додала Браже.

Читайте також: Шольц про дозвіл Україні бити німецькою зброєю по території РФ: "Такі кроки не розглядаються"

Нагадаємо, президент України Володимири Зеленський, коментуючи потенційні удари ЗСУ по російських військових цілях у тилу, зокрема й по тих, які використовуються для запуску ракет, наголосив, що це план, а не риторика. Він додав, що Сили оборони розуміють, з яких конкретних баз окупанти атакують Україну та де розміщені їх види озброєння, залучені в цей процес.