UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Італії Таяні анонсував передачу нового пакету допомоги для України

Вартість пакету на розвиток української інфраструктури становитиме близько 140 мільйонів євро.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на панельній сесії "Об'єднані в обороні. Об'єднані в оновленні. Сильніші разом" на полях конференції з відновлення України в Берліні завив, що його країна готується надати новий пакет військової підтримки України, а також ухвалила пакет допомоги українській інфраструктурі. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я повністю згоден із Дмитром Кулебою, коли він каже, що першочергова стратегія для відновлення, для реконструкції - це захист української інфраструктури, українських будівель за допомогою системи протиповітряної оборони. І тому я хочу повідомити вам, що Італія готова відправити новий військовий пакет із SAMP/T для протиповітряної оборони України", – зазначив Таяні.

За його словами, Італія готова не тільки до військової допомоги Україні, а й надавати підтримку в інших різних секторах.

"Є й друга новина. Новий пакет на 140 мільйонів євро для заходів щодо інфраструктури, щодо залізниці, охорони здоров'я, агропродовольчого сектору, гуманітарного сектору, а також із розмінування. Це нове, останнє рішення італійського уряду", – сказав міністр.

Політик також нагадав, про виділені 45 мільйонів євро на відновлення історичного центру Одеси.

Читайте також: Популістські праві здобули певні успіхи на виборах до Європарламенту, але ще не витіснили поміркованих — The Telegraph

"Сьогодні ми підписали меморандум з українським урядом про нашу співпрацю в цих дуже важливих секторах. Також культурний рівень, я хочу акцентувати на цьому моменті, тому що для Італії важливо підтримати реконструкцію собору. Це частина ЮНЕСКО", – додав він.

Раніше японське видання Nikkei Asia заявляло, що "Велика сімка" може створити окремий фонд для підтримки України, використовуючи доходи від заморожених російських активів. Фонд можуть створити при Світовому банку чи іншій міжнародній фінансовій організації.