UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Франції анонсував візит до України

Політик прибуде до нашої держави цими вихідними.

Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив, що цими вихідними приїде до України з офіційними візитом. Про це повідомляє France Inter.

"Я їду в Україну, щоб донести голос Франції, щоб нагадати людям, що Франція не відвертається від жодної кризи, щоб сказати, що на кону в Україні стоїть безпека нашого континенту, включаючи продовольчу та енергетичну", – зазначив глава французького МЗС.

Барро також прокоментував можливу участь РФ у наступному Саміті миру, який, каже політик, має відбутись до кінця року.

"Ми повинні спочатку дати українцям можливість вести переговори, коли вони захочуть, з позиції сили. Ми також повинні готуватися до миру. Якщо на наступному мирному саміті будуть створені умови для того, щоб запросити Росію, - що ж, зі свого боку я докладу всіх зусиль для того, щоб Росія прийняла іншу мову - мову міжнародного права, яке ми захищаємо", – сказав очільник французької дипломатії.

Він також наголосив на важливості того, щоб РФ прийняла "граматику міжнародного права" та визнати територіальну цілісність і суверенітет України.

"Інакше нам, безсумнівно, буде важко домовитися", – підкреслив Барро.

Читайте також: У Франції відбулася підготовча конференція Саміту миру щодо ядерної безпеки

Раніше Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві заявив, що другий Саміт миру має бути не протокольним заходом, а зустріччю, яка принесе конкретні результати. Глава МЗС також нагадав, що вже цього місяця планується завершити всі заходи високого рівня стосовно кожного пункту Формули миру.