UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони Польщі: Вступ України до ЄС не є питанням виживання для Києва, тому ми можемо ставити умови

Політик вкотре наголосив на важливості вирішення питання ексгумації жертв Волинської трагедії.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що вступ України до Євросоюзу "не є питанням виживання" для нашої держави, тому Варшава може ставити свої умови. Про це повідомляє Interia.

Косіняк-Камиш зазначив, що вимога стосовно Волинської трагедії, яка є важливою для поляків, у контексті вступу України до ЄС "є найбільш справедливим підходом".

Однак глава Міноборони наголосив, що таке питання не є умовою для надання військової чи гуманітарної підтримки для нашої держави, оскільки на карту поставлено життя людей. Також, за його словами, у такий спосіб Польща може вплинути на те, що Росія програє війну.

"Вступ до ЄС - це не "бути" чи "не бути" для України, це можливість для розвитку, для більш високого зростання ВВП, це їх шанс. Ми можемо поставити умови для такого розвитку і, на додаток до умов, поставлених ЄС, ми можемо поставити свої етичні та історичні умови щодо Волині", – додав він.

Читайте також: Міноборони Польщі: Ми не заспокоїмося, поки не вшануємо пам'ять жертв геноциду на Волині

Волинська трагедія донині впливає на україно-польські відносини. Але Києву та Варшаві не вдається дійти згоди. І ось уже поляки кажуть: Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює історичних питань із Польщею. Про те, "Чого бояться в Києві та Варшаві і як помирити Україну та Польщу", читайте у статті Володимира Кравченка.