UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони Естонії напад Росії на НАТО: "Ми не можемо цього виключати"

"Країни Альянсу мають бути готові".

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що не можна виключати напад Російської Федерації на одну з країн Північноатлантичного альянсу.

"Ми не можемо цього виключати, якщо це правильне слово. Тому, звичайно, ми повинні бути готові до цього. Зрештою, ми фактично це вже бачили", – зазначив Певкур.

У цьому контексті він нагадав про падіння уламків безпілотників у Румунії та захід російських ракет на територію Польщі.

Політик наголосив, що такі випадки не є класичним "нападом на Альянс", адже ціллю всіх цих атак була Україна, але і країни НАТО мають бути готові.

"Для мене головне те, що Путін у принципі є загрозою. РФ – це загроза, і не тільки для Естонії, але й для всього Заходу. А коли є загроза, то має бути наша відповідь на неї. Шукаючи цю відповідь, треба усвідомлювати: єдине, що розуміють росіяни, – це мова сили", – підкреслив очільник Міноборони.

Читайте також: Якби росіяни були достатньо сильними, щоб перемогти українців одним махом, вони б це вже зробили – Орбан

Раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявляв, що Естонії планує збільшити витрати на оборону до 5% валового внутрішнього продукту (ВВП). У липні Естонія та інші країни-члени НАТО мали на меті посилення військової потужності, засновані на нових планах оборони НАТО. Адже, за словами Певкура, країнам потрібні нові види військових можливостей.