UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Генштабу Польщі: Українські військові швидко опановують західну техніку

"Ми хотіли б, щоб кожна країна направляла в Україну таку кількість зброї, як Польща".

Начальник Генштабу ЗС Польщі генерал Раймунд Анджейчак заявив, що Варшава і надалі підтримуватиме нашу державу, адже українські військові швидко опановують нову техніку. Про це повідомляє Укрінформ.

Анджейчак нагадав, що Польща від першого дня війни направляла в Україну багато бронетехніки, боєприпасів, бойових засобів.

"Ми також інвестуємо в навчання, логістику, щоб техніка була справною, адже це нова техніка для української армії. Ми і так під враженням, наскільки швидко українські військові опановують цю техніку. Тому допомога відбувається на багатьох рівнях", – зазначив генерал.

За його словами, він вивчає оперативні потреби української армії, щоб якомога швидше розуміти, чим польська армія може допомогти українській.

Читайте також: Президент Польщі Дуда на військовому параді заявив, що поляки вільні завдяки захисникам України

"Але ми хотіли б, щоб кожна країна направляла в Україну таку кількість зброї, як Польща. А якщо взяти до уваги, що ми також є прифронтовою країною, то ціна передачі цієї зброї для нас значно вища, ніж для інших країн Європи", – додав начальник Генштабу ЗС Польщі.

Раніше глава Республіки Польща Анджей Дуда заявляв про необхідність зробити все від від нас залежне для того, щоб тимчасово окупований Крим знову став частиною України.