UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генерал Бундесверу: У бюджетному плануванні Німеччини вже передбачені кошти на підтримку України до 2032 року

"Це свідчить про нашу рішучість".

Генерал-майор Крістіан Фройдінг, який очолює Спеціальний штаб з питань України при Міністерстві оборони Німеччини запевнив, що Берлін продовжуватиме підтримку Києва. Повідомляє Stuttgarter Nachrichten.

Фройдінг зазначив, що з початком війни на Близькому Сході для Німеччини нічого не змінюється, оскільки країна "підтримує Україну так само як і Ізраїль". Ситуація в цих двох країнах дуже відрізняється.

"Українські збройні сили тільки починають модернізуватися. Армія Ізраїлю добре оснащена, добре навчена і готова вести війну. Економічні можливості України та Ізраїлю також абсолютно різні. Крім того, природа війни відрізняється", – зауважив генерал-майор.

За його словами, якщо на початку війни йшлося переважно про ситуативну підтримку, то зараз важливо планувати допомогу на довгострокову перспективу.

"Разом з Україною та нашими партнерами ми говоримо про те, як мають виглядати майбутні українські Збройні сили. Зрозуміло одне: військова підтримка України – це завдання до кінця десятиліття і далі. У нашому бюджетному плануванні вже передбачені кошти до 2032 року, що свідчить про нашу рішучість", – сказав він.

Читайте також: Німеччина пропонує радикальну реформу ЄС у зв'язку з розширенням – POLITICO

Генерал Бундесверу наголосив на необхідності допомогти Україні розвивати спроможності, щоб вона могла залишатися вільною державою, здатною захистити себе і стримувати Росію.

"Для мене боротьба за свободу не має терміну придатності", – резюмував він.

Раніше міністр оборони ФРН Борис Пісторіус наголосив, що загострення на Близькому Сході не змусить зменшити підтримку Україні, яка протистоїть російській повномасштабній агресії.