UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі не відвідає Саміт миру, щоб «не змішувати політичні міркування з технічною роботою»

Проте висловив сподівання на обговорення ролі організації на заході.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що не братиме участь у Саміті миру у Швейцарії. В інтервʼю «Укрінформу» він послався на «обережний підхід» організації.  

«У рамках дуже обережного підходу і недопущення змішування політичних міркувань з нашою технічною роботою, ми не збираємося бути присутніми там [на Саміті миру у Швейцарії]», — заявив Гроссі.

Читайте також: Зеленський прибув на Саміт миру

Він заявив, що «був на зв'язку» з міністром енергетики України Германом Галущенко, коли йшла підготовка до Саміту. Також згадав він свою зустріч з міністеркою закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом, під час якої він «висловив сподівання», що роль МАГАТЕ обговорюватимуть протягом заходу, передає «Укрінформ».

Раніше Швейцарія оприлюднила повний список учасників Саміту миру. Вказано, що участь у ньому візьмуть представники 92 країн, з яких 57 представлять на рівні лідерів. Від 29 країн захід відвідають міністри, а шість країн представлять посли.

Нагадаємо, Reuters повідомляв, що вплив Саміту буде обмеженим через відсутність на ньому головних союзників Росії. Мова йде зокрема про Китай, який пропустить захід.