UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французького депутата затримали за підозрою у накачуванні колеги наркотиками

Колега сенатора стверджує, що він підсипав їй наркотики у шампанське.

Поліція Парижа затримала французького сенатора Жоеля Герріо від центристської партії «Horizons» за підозрою в тому, що він підсипав наркотики жінці-законодавиці, щоб зґвалтувати її, повідомляє POLITICO із посиланням на прокуратуру французької столиці.

Прокуратура підтвердила, що Герріо був заарештований у середу ввечері після того, як неназвана особа подала проти нього скаргу за те, що він «надав людині без її відома речовини, яка може змінити її свідомість, або позбавити контролю над своїми діями з метою вчинення зґвалтування чи сексуального насильства».

Французького сенатора підозрюють у тому, що він дав гості екстазі. Цю речовину було виявлено в його резиденції під час обшуку.

Сенаторові загрожує до п'яти років в'язниці та штраф у розмірі 75 тисяч євро.

За словами неназваного офіційного представника Сенату Франції, гостя Герріо є чинним членом парламенту. Це  підтверджують і численні повідомлення французьких ЗМІ .

Імовірно, йдеться про Сандрін Жоссо, депутатку від центристської партії «Modem ».

«Сандрін Жоссо все ще перебуває в шоковому стані», —  повідомила її адвокатка Джулія Мінковскі французькому виданню новин Agence France-Presse .

«Жоель Герріо був її другом близько десяти років, вона повністю довіряла йому», — сказала Мінковскі, додавши, що Жоссо відчула проблеми зі свідомістю після того, як випила запропонований французьким сенатором келих шампанського у нього вдома.

Адвокат Герріо Ремі-П'єр Драй заявив AFP, що його клієнт заперечує будь-які правопорушення

66-річний Герріо є сенатором від того ж округу, що і Жоссо, і був обраний вперше у 2011 році.

У 2016 році він подав скаргу після того, як на його акаунті в Twitter було опубліковано збільшене зображення пеніса. Згодом він заявив, що його обліковий запис зламали.

Він є членом партії «Horizons», створеної колишнім прем'єр-міністром Едуаром Філіпом і яка входить до парламентської коаліції президента Емманюеля Макрона.

Міністр навколишнього середовища Франції Крістоф Бешу, який є генеральним секретарем партії, у п’ятницю заявив, що ящо звинувачення правдиві, то Герріо «очевидно, не може залишатися в партії». За його словами, партія прийме рішення з цього питання  на засіданні в суботу вранці.