UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французи не будуть вмирати за Україну, наші межі чітко встановлені – Глава МЗС Франції

За його словами, головне задання союзників – не дати Росії перемогти в Україні.

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що французи не вмиратимуть за Україну, але офіційний Париж зробить усе можливе, що Росія не змогла перемогти. Про це повідомляє Укрінформ.

"Все, що ми робимо, спрямоване на те, щоб уникнути війни і, очевидно, не додавати французам тривоги, а отже, наша стратегія в цей час невизначеності спрямована саме на те, щоб не дати Росії перемогти", – зазначив Сежурне.

"Французи не будуть вмирати за Україну, або бачити бойові дії, оскільки наші межі чітко встановлені - не дати Росії перемогти. І це те, що сказав президент республіки", – додав він.  

За його словами, крах України буде коштувати світу набагато дорожче.

Водночас останні заяви Макрона глава МЗС назвав такими, що дозволяють Франції бути "на правильному боці історії".

"У нас є інформація, згідно з якою Росія не зупиниться на досягнутому", – наголосив Сежурне, коментуючи ситуацію з Молдовою та Придністров’ям, яке звернулось до Москви з проханням про захист.

Читайте також: Французькі солдати можуть не лише воювати на фронті: прем'єр Атталь оцінив заяву Макрона про відправку військ в Україну

Сежурне провів паралель із судетським епізодом.

"Ми не можемо опинитися в тому ж періоді, що і у вересні 1938 року, коли Чехословаччина була віддана за швидкоплинний мир", – резюмував глава французького дипломатичного відомства.

Раніше міністр оборони Канади Білл Блер заявляв, що канадські військові могли б відгравати роль у небойовій підготовці на території України без прямого зіткнення з РФ.