UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція виготовить для України 78 САУ Caesar – скільки флагманських самохідок Україна придбала власним коштом

У той час, коли західна військова допомога вичерпується,  Франція впроваджує в себе режим воєнної економіки.

Спеціально для України Франція виготовить 78 самохідних артилерійських установок (САУ) Caesar. Про це в ексклюзивному інтерв'ю виданню Le Parisien розповів міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

Видання називає цю САУ «флагманом французької артилерії». Вона має калібр 155 мм і здатна вести вогонь на відстань до 42 км, роблячи близько 6 пострілів за хвилину. Безконтактні детонатори для САУ Caesar  дають можливість підривати снаряди в повітрі, до безпосереднього контакту з ціллю або якою-небудь поверхнею. Самохідка може рухатися зі швидкістю 80 км/год по дорозі та 50 км/год по бездоріжжю.

Читайте також: Українські військові показали, як знищують росіян із новітніх шведських САУ Archer

"У той час, коли західна військова допомога вичерпується,  Франція впроваджує в себе режим воєнної економіки, – зауважив Себастьян Лекорню, додавши, що Україна сама готова вкласти частину своїх ресурсів у своє озброєння: «Вона щойно придбала шість установок за власні кошти, щоб розпочати ініціативу».

Також французський міністр оборони анонсував сьогоднішній візит до Франції свого українського колеги Рустема Умерова і повідомив про заплановане спільне відвідування заводу Nexter у Бурже, де виробляють САУ Caesar.

Читайте також: Франція втричі наростила виробництво САУ Caesar за останній рік

Себастьєн Лекорню також підтвердив незмінну підтримку України з боку Франції, яка сьогодні виробляє дедалі більше дедалі кращої зброї.

Раніше повідомлялося, що Данія передасть Україні 19 самохідних артилерійських установок Caesar.